< Salaši u Vojvodini, prvomajski uranak na salasima, 1. Maj salasi, spisak svih renomiranih salaša , etno kuća, seoskog turizma
Početna > Salaš 84 Kać

Salaš 84

Salaš 84

Opremljenost soba Tradicionalno i komforno uređene sobe greju se kaljevim pećima. Svaka soba ima svoju garažu za automobil.
Lokacija Kod Kaća, Omladinska 123
21000 Novi Sad
Srbija
Način plaćanja Gotovina   Visa  American Express  DinaCard  MasterCard_Maestro  Visa Electron
Sadržaj Mini jezero e-mail salas84@neobee.net office@salas84.rs
Aktivnosti - web www.salas84.rs
Domaće životinje Konji, labudovi, divlje patke, ribe Kontakt telefon + 381 21 445 993
Broj soba
Francuski ležaj Jednokrevetna Dvokrevetna Dvokrevetna + ležaj Apartman
- - - -

3

Radno vreme
Zimsko Letnje Napomena
- - -

Nepregledno prostranstvo vojvođanske ravnice nekada je bilo isparcelisano na salaše, bogata seoska gazdinstva koja su imala sve: polja žita i kukuruza, glavnu zgradu za stanovanje, gostinsku kuću, pušnice za meso, ambare, staje... Nažalost odavno se gotovo ni u jednom više ne vidi dim iz odžaka i ne čuje se škripa đerma na bunaru. Od svega što je postojalo ostali su samo brojevi. Ipak, na onome gde je pisalo "84" opet se pale svetla jednog domaćinstva.

Kroz tešku drvenu kapiju, kao kroz vrata raja, ulazi se u ovo carstvo jednog dečačkog sna, gde se život ponovo budi i dočekuju gosti.

Na Salašu 84 sve miriše na tradiciju. Salaš se greje starim kaljevim pećima, krovovi su ručno šiveni trskom, a u pod i zidove ručno je ugrađena cigla koja je pečena po specijalnom kalupu - kao pre dvesta godina.

Hrana je jedinstveni doživljaj na salašu, sprema se u originalnim pećima koje su sačuvane kroz istoriju. Recepti su stari i jedinstveni, pa je gastronomsko iskustvo neponovljivo.
Salaš 84 ima istorijsku vrednost, jer se u neposrednoj blizini, na samo 70 metara udaljenosti, nalazila vila Mileve Marić Anštajn. Mileva je zajedno sa svojim mužem Albertom u više navrata boravila u toj vili. Na mestu gde je nekada bila Vila ostao je samo jedan stari dud ispod kojeg su pre polaveka Mileva i Albert sedeli i smišljali teoriju relativiteta.

Otkako je otvoren za posetioce, Salaš 84 neprekidno dobija najviša priznanja, proglašen je za Savršeno mesto na Koridoru 10 u našoj zemlji, na konkursu CHF International Serbia.

Kao dokaz da Salaš 84 nudi i vrhunski kvalitet je nagrada Velike zlatne medalje za kvalitet ugostiteljsko'turističkih objekata i usluga na 10. Sajmu hotelijerstva i ugostiteljstva održanom u Novom Sadu.

SACEN INTERNATIONAL - Internacionalni centar za unapređenje ugostiteljstva i turizma dodelio je Zlatno turističko srce u akciji Biramo najuspešnije u 2004. godini Salašu 84 kao najuspešniji turistički objekat u Srbiji, a u Crnoj Gori hotel "Maestral" Miločer.

Salaš 84 je primamljivo i autentično vojvođansko mesto, jedinstveno po svojoj istoriji i ambijentu. Kreativnost uložena u projekat pružiće kompanijama, poslovnim ljudima i turistima neponovljivo i krajnje specifično iskustvo.

Salaš 84 je savršeno mesto kakvo je Novom Sadu i Vojvodini nedostajalo.